Verkiezingen mei 2019

Voorstelling CD&V lijst verkiezing mei 2019

In Zandhoven hebben de Antwerpse CD&V-lijsttrekkers Koen Van den Heuvel (Vlaams) en Servais Verherstraeten (Kamer) vrijdag 22 februari de voornaamste plaatsen op de modellijsten bekendgemaakt waarmee de partij naar de verkiezingen wil trekken. Op de Vlaamse lijst wordt Van den Heuvel gevolgd door de huidige Vlaamse parlementsleden Tinne Rombouts, Katrien Schryvers, Orry Van de Wauwer en Ward Kennes. Op de Kamerlijst prijken na Verherstraeten Kamerleden Nahima Lanjri, Jef Van den Bergh en Griet Smaers en Mechelaar Wim Soons.

De Kamerlijst zal worden geduwd door provinciaal gedeputeerde en voormalig Vlaams parlementslid Kathleen Helsen. Eerste opvolger wordt provinciaal CD&V-jongerenvoorzitter Kris Verbeeck. Verherstraeten erkent dat de top van de lijst vooral een keuze voor ervaring is, met de eerste vier plaatsen voor de huidige vier Kamerleden. “Maar we hebben de andere lijsten al eens bekeken en we gaan stout zijn: we gaan voor winst en dus een vijfde zetel”, zegt hij. “Ik besef dat we de lat daarmee hoog leggen voor onszelf bij deze moeder van alle verkiezingen, maar we zijn overtuigd dat het kan. We hebben sterke mensen uit alle delen van de provincie.”

Caroline Bastiaens

Op de Vlaamse lijst moet huidig parlementslid Dirk de Kort het doen met de zesde plaats, gevolgd door Bonheidens schepen Mieke Van den Brande en het Retiese gemeenteraadslid Nicole Boonen op zeven en acht. Wuustwezels burgemeester Dieter Wouters krijgt de tiende plaats en Jamila Hamddan Lachkar, die Kathleen Helsen sinds december is opgevolgd in het Vlaams Parlement, is eerste opvolger. Voor voormalig Vlaams parlementslid en tot voor kort Antwerps schepen Caroline Bastiaens is dus geen topplaats weggelegd. “Het is een goede mix tussen mensen uit de verschillende regio’s, van verschillende sociale achtergronden, tussen ervaring en nieuwe talenten”, zegt Van den Heuvel.

 

Bron : Gazet van Antwerpen