Richard Bastanie hangt schepensjerp aan de haak


donderdag, 15 december, 2016
schepensjerp aan de haak

 

GEMEENTERAAD 15/12/2016

 

Burgemeester Luc Van Hove was best wat geëmotioneerd bij het afscheid van Richard Bastanie. De schepenwissel was al bij aanvang van deze legislatuur afgesproken. Richard Bastanie blijft ook nog twee jaar voorzitter van de gemeenteraad. "Beste Richard, beste Maria en den Napsjaar zit in de auto", begon de burgemeester zijn speech. "De laatste tien jaar zijn er veel mensen met een lange staat van dienst vertrokken of met pensioen gegaan. Alain, Gust, Paula, Nancy, Willy, Jan, Louis... Stuk voor stuk mensen met een hele lange politieke carrière. Met het vertrek van Richard, verdwijnt de laatste waar ik in 1982 samen mee begonnen ben. We werden in 1994 ook samen schepen, we hebben dezelfde stappen afgelegd."

 

Van Hove verwees naar de grote beschikbaarheid van een schepen, 24u/24u, 7 dagen op 7. "Bijna 22 jaar ben je 'van wacht' geweest. Uw zorg voor Massenhoven, het voetbal, de goede verstandhouding met onze sportfunctionaris Christel Goormans gedurende die 22 jaar als schepen van sport, uw inzet voor mobiliteit, middenstand, het bal van de burgemeester... Richard, we gaan u missen in het college. Uw inzet, maar ook uw onnozele uitspraken waarmee je altijd de soms wat moeilijkere gesprekken wist te ontmijnen."     

 

Bastanie hing zijn sjerp 'oep z'n Richards' letterlijk aan de haak. "Ik wou een cd'tje opzetten met het lied 'My way', maar ik heb het niet bij", zei hij, en voegde eraan toe dat hij de politiek met een goed geweten kan verlaten. Hij verwees ook naar zijn goede samenwerking met Christel Goormans. "In het begin van onze samenwerking 22 jaar geleden toen we de eerste keer samenzaten zei ik dat ik van ambtenaren hou die autonoom kunnen functioneren. Zij moest haar werk goed kunnen doen, ik zou me wel met het beleid bezig houden. Ze antwoordde toen heel spits "Schepen vergaan, maar ambtenaren blijven bestaan." Da's waar. Het zijn zo van die anekdotes die ik niet gauw vergeet." 

 

Gemeenteraadslid Joris Geens kon vervolgens zijn eed afleggen als opvolger van Richard.


 

 

 

Lees meer